top of page

Podotherapie voor kinderen

Kinderen zijn  niet zomaar volwassenen in het klein. Omdat ze nog volop in de groei zijn krijgen ze te maken met heel andere klachten dan volwassenen. Om deze reden kunnen ze niet op precies dezelfde manier als volwassenen behandeld worden. Het vraagt een specifieke kennis en aanpak die aansluit bij de behoeften en wensen van uw kind, en ook u als ouder. 

Naast het analyseren en behandelen van klachten is het bij kinderen ook van belang om problemen te voorkomen. Het gaat dan ook niet altijd direct om een behandeling met bijvoorbeeld steunzolen, soms is een goed advies al voldoende. Ouders en kinderen kunnen terecht voor alle vragen en problemen over benen, voeten, schoenen of bijvoorbeeld sport. Denk aan een afwijkende stand van de benen, voeten of tenen, maar ook groeipijn, niet lang willen lopen of sportblessures. 

83853021-geïsoleerde-vector-activiteit-set-van-een-kind-een-schattige-jongen-spelen-met-sp

Benieuwd naar het aanbod?

PLT Zolen.png
Vegan.jpg

Steunzolen

Op maat gemaakte en gepersonaliseerde inlegzolen, toegespitst op uw klacht en gemaakt naar uw persoonlijke wensen. Ik maak gebruik van de nieuwste technieken om zo optimaal te kunnen behandelen. De steunzolen kunnen gebruikt worden in gewone schoenen, maar ook in sportschoenen of werkschoenen. In de meeste schoenen kunnen de steunzolen op maat gemaakt worden, zolang de schoen maar gesloten om de voet zit. Zijn er voor werk veiligheidsschoenen nodig? Dan kan er voor bijna alle merken gebruik worden gemaakt van gecertificeerd materiaal, waardoor de veiligheid én certificering van de schoen altijd gewaarborgd blijft.

FITS Footwear

FITS zijn op maat gemaakt slippers, sandalen en pantoffels, gebaseerd op de therapie van de steunzool. In de zool van de slipper of sandaal wordt de steunzool verwerkt, waardoor er dus ook in de zomer (of thuis) de ondersteuning is die nodig is. Geen warme dichte schoenen meer in de zomer, maar ook ideaal bij thuis werken. Of kies in de winter voor warme pantoffels met anti-slip zool en bijbehorende steunzool. Geen koude voeten meer en verlichting van klachten.

randonnee-algemeen-pedicure-300x225.jpg
dryneedling.png

Voetverzorging

Door verschillende bij- en nascholingen zijn wij gespecialiseerd in voetverzorging. Denk hierbij aan ingegroeide nagels, likdoorns of kloven. Wij zijn gediplomeerd om oncologische voetzorg uit te voeren.

Dry needling

Dry needling is gebaseerd op het aanprikken van spierknopen met een 'droge' naald, om spierklachten of blessures te verhelpen. Door ook hierin gediplomeerd te zijn kan er een totale therapie aangeboden worden om klachten zowel bij de bron aan te pakken als direct symptomen te verlichten. Zo snel mogelijk weer klachtenvrij.

Steunzolen

Steunzolen worden gebruikt door jong en oud, voor zeer uiteenlopende klachten en redenen. Is er een vermoeid gevoel aan het eind van de dag, of een doof, tintelend gevoel in de tenen? Dan kunnen steunzolen een uitkomst zijn. Maar ook bij rugklachten kunnen steunzolen de pijn verminderen of zelfs wegnemen, al dan niet in combinatie met een behandeling bij fysiotherapeut of osteopaat. 

Steunzolen kunnen pijn of overbelastingsklachten aanpakken bij de oorzaak. Deze oorzaak ligt veelal in een afwijkende voetstand en/of manier van lopen. Met een steunzool wordt de stand en het looppatroon gecorrigeerd waardoor klachten opgelost worden. Soms is alleen een zool niet genoeg. Dan kan er gebruik gemaakt worden van aanvullende therapieën zoals bijvoorbeeld kinesiotaping of dry needling om snel pijn te verlichten. Ook kan er doorverwezen worden naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of osteopaat. 


Hoe worden mijn zolen gemaakt?

Wij maken gebruik van een 3D scanner om de zolen op te meten. Vervolgens kan worden ze met speciale software helemaal aangepast op de voet. Het frezen van de zolen wordt uitbesteedt, waarna ze op locatie worden afgewerkt.

Tot slot kun er uit verschillend materiaal gekozen worden om de zolen af te dekken, zoals (kunst)leer of kunststof, maar er kan ook voor worden gekozen om ze niet af te dekken. Dit kan voordelig zijn voor sportzolen, want ze kunnen dan namelijk gewoon de wasmachine in!

Voor werkschoenen wordt er gebruik gemaakt van gecertificeerd materiaal, waardoor de schoen veilig blijft en de certificering behouden wordt. Voor zolen voor werkschoenen geldt een toeslag op de prijs, vanwege het gecertificeerde afdekmateriaal én een bepaalde werkwijze die de fabrikant voorschrijft. Voor bijna alle merken, zoals bijvoorbeeld Emma, Elten, Lowa, Bata, etc. kunnen steunzolen gemaakt worden. 

Steunzolen kunnen in heel veel schoenen passend gemaakt worden. Neem daarvoor schoenen mee die veel gedragen worden naar de eerste afspraak. In de meeste dichte schoenen passen zolen. Lukt dat niet? Dan bespreken we dit tijdens het eerste consult. 

FITS Footwear

FITS Footwear zijn op maat vervaardigde slaippers en sandalen of pantoffels, gebaseerd op de therapie van de steunzool. Met de collectie van FITS is er de mogelijkheid om de steunzool te verwerken in de slipper, sandaal of pantoffel. 

Wist u dat 60% van de tijd  ander schoeisel dan uw gebruikelijke schoenen gedragen worden? Denk aan situaties als heerlijk blootsvoets thuis lopen, de zomervakantie, of religieuze omstandigheden. Op momenten als deze kan een comfortabel paar slippers of huisschoenen goed van pas komen, zeker als het voetbed gebaseerd is op de eigen therapie.

Herkent u zich in bovenstaande, dan kan FITS Footwear een uitkomst bieden. Neem voor meer informatie of advies over FITS contact op. Wij zijn erkende voetspecialist die volgens de FITS methode kan en mag aanmeten. 

FITS worden gemaakt op het moment van bestellen. Dit betekend dat er geen voorraad is. Alle slippers, sandalen of huisschoenen worden dus voor  gemaakt zoals de klant ze graag wilt. Dit betekend dat de reguliere levertijd ongeveer drie weken is. Let op, in de zomer kan dit oplopen. Wilt u verzekerd zijn van uw paar slippers in de zomer wees dan dus op tijd.

Ook voor FITS geldt de vergoeding van uw zorgverzekering!

De hele collectie zien? Klik dan op de button hieronder. U wordt doorgestuurd naar de website van FITS Footwear. De rechtse button stuurt u door naar een overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars. Altijd fijn om te weten. 

FITS.jpg

Voetbehandelingen

Ik ben gediplomeerd en erkend om oncologische voetzorg te verlenen. Ook hiervoor kunt u terecht in de praktijk. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de behandeling van ingegroeide nagels volgens verschillende methoden. 

Nieuw! U kunt nu ook voor voetzorg vergoed vanuit de basiszorg bij mij terecht. Ik heb contracten met bijna alle grote verzekeraars (CZ groep, VGZ groep, ASR, enz.). Heeft u diabetes of een andere chronische ziekte? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor vergoeding voor voetzorg, de zogenaamde pedicure behandelingen.

Bestelformulier steunzolen

Heb je al steunzolen? En wil je graag een extra paar? Bestel deze dan gemakkelijk via onderstaand bestelformulier. Extra zolen kosten €125. Voor gecertificeerde zolen voor werkschoenen geldt er een toeslag van €20. Wil je de zolen thuisgestuurd krijgen? Dat kan ook, maar dan komt er wel €4,50 verzendkosten bij. 
Vul het formulier volledig in om je bestelling zo snel mogelijk te ontvangen. Is het formulier niet volledig, dan neem ik contact met je op. Eventuele vragen of opmerkingen kun je in het opmerkingenveld invullen.
Let op: met het versturen van dit formulier ga je een betaalverplichting aan. Na versturen kan de bestelling niet meer geannuleerd worden.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page