top of page

Pedicure

perfect Feet

Nagelverzorging

Vaak ontstaan ingegroeide nagels door het verkeerd knippen of verkeerd groeien van de nagel. Soms ontstaat een ingegroeide nagel ook door teveel druk, bijvoorbeeld door werkhouding en/of werkschoenen. Probeer niet om zelf steeds meer weg te knippen van de nagel, door de manier van groeien zal de pijn telkens terug blijven komen. Ik heb verschillende technieken waarmee ik de pijn weg kan nemen en de nagel weer kan begeleiden om op de goede manier uit te groeien.

Staande op een bal

Huidverzorging

Eelt komt veel voor, het ontstaat namelijk door druk en wrijving in de schoen. Bij de ene persoon maakt de huid sneller en meer eelt aan dan de ander. Teveel eelt kan zorgen voor een branderig gevoel of pijn door druk. Is er echt sprake van een te hoge druk op een plaats, dan kunnen er likdoorns ontstaan. 
Ik kan niet alleen het teveel aan eelt verwijderen, maar ook advies geven om eelt en likdoorns te voorkomen indien mogelijk.

Voet massage

Kloven

Bij kloven is de huid ingescheurd, vaak gebeurd dit ook als er veel eelt aanwezig is. Kloven kunnen zeer pijnlijk worden. Meestal komt dit voor aan de hiel, maar het kan ook voorkomen bij de tenen als er teveel spanning en druk op de huid staat.
Last van kloven? Maak dan een afspraak. Mensen vinden kloven vaak niet alleen lelijk, maar ook pijnlijk, vooral in de zomer. Begin op tijd met het behandelen van de kloven, zodat de huid de tijd krijgt om te herstellen.

bottom of page